Somlói galuska
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 10 db tojás
- 75 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál kakaó
- 1 kocka margarin
- kevés rum
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 csomag csoki puding
- 2.4 liter tej
- 10 dkg darált dió
- torta bevonó
Elkészítés
Piskóta: 4 tojássárgáját 20 dkg porcukorral és 2*4 evőkanál vízzel elkeverünk. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, valamint 20 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük. Kakaós piskóta: 6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral és 6*2 evőkanál vízzel elkeverünk. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, 30 dkg lisztet, egy csomag sütőport és 2 evőkanál kakaót. Kisütjük és kettévágjuk. Krém: A margarint 25 dkg porcukorral és a kevés rummal elkeverjük. A 2 csomag vaníliás pudingot 1 liter tejjel felfőzzük. Ha kihűlt a vajas krémmel összekeverjük és 10 dkg darált diót hozzá adunk. Ezt a mennyiséget kettészedjük. Csokimáz: 2 csomag csoki pudingot felfőzünk 1,4 liter tejjel, amikor sűrüsödni kezd hozzákeverjük a tortabevonót és 2 evőkanál kakaót. Majd hideg vízbe beleállítjuk a lábast és folyamatosan kevergetve lehűtjuk. Ha készen van, akkor a következő sorrendben egymásra tesszük: kakaós piskóta, krém, sima piskóta, krém, kakaós piskóta. Ha kész néhány órára hűtőbe tesszük. Kisebb kockákra vágva, csokimázzal leöntve és tejszínhabbal lefújva tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet "Moncsi" néven küldték be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.